San Sai
Vastapainoa kaikelle hektisyydelle tarjoaa pohjoisen ruusu hymyjen maassa. San Sai sijaitsee Pohjois-Thaimaassa noin 15 km päässä  Chiang Main keskustasta San Sai piirissä. Kuvat ovat Pa Phai kylästä, jossa käymme opettelemassa trooppisen puutarhan hoitamista kun aika antaa myöden.

Mae Joe yliopisto (Faculty Of Information & Communication Maejo University) sijaitsee matkan varrella tontillemme. Mae Jo golf (18-Hole par 72) on kävelymatkan päässä vuorien ympäröimässä maisemassa.

Olemme istuttaneet trooppisia kasveja ja hedelmäpuita: Lamyai, Longan, Pomelo, Lee Lavadee, Bambu, Sitruuna, Noyna, Linchee, Mango, Papaya, erilaisia kookospalmuja, . Banaanitkin kasvavat hurjaa vauhtia alkuun päästyään kuten kuvasta näkyy (06/2013).

Innovointivoimaa erilaisuudesta
Erilaiset kokemukset kasvattavat ihmistä. Täysin erilainen kulttuuri ja tapa toimia pitää kokea itse ymmärtääkseen sitä.

Thaimaalaisessa yhteiskunnassa työn tekeminen on edelleen arvossaan. Materiaalia ei heitetä hukkaan. Pohjois-Thaimaa on kuuluisa käsityötaidoistaan. Myös teknologia-puolella ihmiset osoittavat eritystä näppäryyttä ja luovien ratkaisujen löytämistä. Minulle onkin useasti puhuttu käyttäen termiä "Thai engineering" ja hymyillen samalla. Ratkaisu ei ollut perinteinen vaan luova mutta kuitenkin toimiva.

Ratkaisukeskeisyys on työtapa, jossa hyödynnetään ihmisten voimavaroja, osaamista, tavoitteita ja unelmia. Jotenkin koemme mielekkäämmäksi voimavarojen käyttämisen ratkaisuiden luomiseksi pelkän vatuloinnin sijaan.

Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus, ja mielen vapaus
Copyright © 2013-2015 www.sansaisolutions.com